qui som?

La Ravalera és una companyia i productora de teatre de Castelló, que organitza la Fira de Teatre Breu de Castelló i fa espectacles de creació pròpia.

2016

el nostre inici

El gener del 2016, La Ravalera comença la seua trajectòria professional amb l’estrena de l’espectacle «Refugi», un espectacle representat al pati de les Aules de Castelló i on les seves característiques es veien clarament reflectides: una aposta pels esdeveniments teatrals no convencionals, contemporanis i de qualitat.
Al març del 2016 estrenen l’espectacle «Hibakusha 597», dissenyat per ser representat al Museu de Belles Arts de Castelló i on apostaven per investigar amb el format de fals documental.

La Ravalera
El maig de 2018 estrenen l’espectacle «Instruccions per no tenir por si ve la Pastora», al Cabanyal Íntim de València. Un espectacle que busca recuperar la memòria d’un personatge mític a la província de Castelló; La Pastora fou un maquis que va despertar molta curiositat degut a la seua sexualitat no definida, conegut també com el maquis hermafrodita. L’espectacle va estar Nominat als Max 2019 a Millor Autoria Revelació i Millor Espectacle Revelació i seleccionat per la Xarxa Alcover.
A l’octubre de 2021 estrenen “Antimülleriana i altres cròniques del fracàs” al Paranimf de la Uji de Castelló. Un joc creuat entre els conceptes d’èxit i fracàs. Una trama que es presenta com a principal, la investigació d’un no premi, serveix d’esquelet temporal i linial a tot un seguit de relats o imatges de dones en conflicte amb la seua realitat. El text es desplega per anar coneixent el fracàs des de perspectives diferents que potser es toquen en molts més aspectes dels que pensàvem inicialment. Espectacle amb Menció especial del Festival Territorio Violeta.
També han realitzat nombroses peces de microteatre durant les diverses edicions de la Fira de Teatre Breu.
A banda de companyia de teatre, La Ravalera organitza també esdeveniments teatrals amb formats i espais no convencionals. El projecte amb més recorregut en aquest àmbit és la Fira de Teatre Breu de Castelló, amb la seua primera edició el març de 2015. L’èxit de públic ha sigut constant des d’aquella primera edició amb més de 2.000 entrades venudes. Des de llavors han realitzat 13 edicions més seguint el format de microteatre en espais no convencionals, realitzant dues edicions a l’any una a primavera i altra a tardor-hivern a excepció dels anys 2020 i 2021 en què només varen fer una edició.
L’equip creatiu impulsor d’aquest projecte són: Laia Porcar, llicenciada en Interpretació per l’Institut del Teatre de Barcelona i Màster en Gestió Cultural per la UOC, Núria Vizcarro llicenciada en Direcció i Dramatúrgia per l’Institut del Teatre de Barcelona i Joan M. Albinyana llicenciat en Direcció per l’Institut del Teatre de Barcelona i creador d’espais sonors, entre d’altres.

som

Laia Porcar

Cia. La Ravalera

Llicenciada en Art Dramàtic per l'Institut del Teatre de Barcelona, Diplomada en Treball Social per la Universitat de València i Màster en Gestió Cultural per la UOC.

És actriu, creadora, gestora cultural i docent. Ha treballat en diverses companyies de teatre de sala i de carrer com Teatre Plegable, Teatre de Caixó, Scura, Xarxa Teatre o el Centre Dramàtic de Vila-real.

Com a professora ha donat classes a les Escoles Municipals de Teatre de Castelló i Vila-real, també ha realitzat cursos i ponències per al professorat a través del CEFIRE. Del 2016 al 2019 va portar endavant el projecte Bolimini Art i Educació, escola artística dirigida a la infància. Actualment exerceix de professora de Tècniques de Creativitat Corporal a l’ESAD de València.

qui som? Laia Porcar
qui som? Nuria Vizcarro

Núria Vizcarro

Cia. La Ravalera

Llicenciada en Dramatúrgia per l'Institut del Teatre de Barcelona i en Interpretació per l'ESAD València.

Guanyadora del premi de teatre “Castelló a Escena 2012”, premi de la Mostra de Teatre de Barcelona al 2017 i finalista a l’Autoria Revelació als Max de 2019.

Els seus textos s'han estrenat a Barcelona, València i Mallorca: Teatre Nacional de Catalunya, Teatre Lliure, Sala Beckett, Teatre Tantarantana i Teatre Principal de Palma, Teatre Principal de Castelló o Teatre Rialto de València, entre d’altres.

Compagina l’escriptura amb la direcció i la interpretació i imparteix cursos de dramatúrgia per a diferents edats i nivells: Curs de Teatre de l’Aula d’Escriptura Creativa de la Universitat de València, Cursos de Formació al CEFIRE, Tallers de dramatúrgia a escoles de primària i secundària…